Maar met saus, alsjeblieft!

30.09.2021 I Sophia, Community Manager

07.07.2021 I Olav Editorial Team

 1. Sauzen geven veel gerechten net dat ietsje meer. Sterke jus-sauzen zijn bijzonder populair. Daarom gaan we u twee manieren vertellen om een geweldige jus te maken om uw gerechten te verfijnen.

  Ten eerste, je hebt de mogelijkheid om je jus te maken van een jus. Een jus is de vloeistof die ontstaat wanneer een stuk vlees wordt gebraden of gekookt. Er zit veel smaak in dit vocht, dat u zeker moet gebruiken om een sterke saus te maken. Een ander voordeel is dat de saus en uw gerecht perfect op elkaar zijn afgestemd.

Rode wijn draagt bij tot een mooie donkere kleur van uw saus

   1. In 5 snelle stappen naar de jus:

    1. Als uw gerecht gaar is, haalt u het vlees uit uw Olav-pan en blust u de pan af met vocht. Dit kan bijvoorbeeld met rode wijn, die ook bijdraagt aan een mooie donkere kleur van uw saus.


    2. Na het afblussen goed roeren en ervoor zorgen dat alle gebraden resten van de bodem van uw Olav-pan vrijkomen en zich met de vloeistof kunnen vermengen. Dit is vooral belangrijk als u een ongecoate Olav-pan gebruikt.


    3. Nu is het tijd om uw saus te infuseren met een geschikte bouillon. Kies, afhankelijk van het gerecht dat u bereidt, een geschikte bouillon. Als u gebraden hertenvlees maakt, moet u hertenbouillon gebruiken.


    4. Om de perfecte consistentie van uw saus te bereiken, kunt u hem gewoon laten sudderen tot u tevreden bent. Anders kunt u, als u de saus wat sneller wilt laten indikken, wat maïzena met koud water mengen en dit door de kokende saus roeren.


    Breng tenslotte uw saus op smaak met zout en peper - et voilà!

Jus ook zonder vlees

Als alternatief kunt u ook een jus zonder vlees bereiden. Zo hoeven de vegetariërs onder ons het niet zonder een heerlijke jus te stellen. Een van onze favoriete vegetarische sauzen is de uiensaus, die u als volgt kunt bereiden. 1:

1. bak in uw beklede Olav-pan twee in reepjes gesneden uien en een fijngehakt teentje knoflook in boter. U wilt een lichtbruine kleur bereiken.

2. Blus af met groentebouillon en voeg een scheutje balsamicoazijn en wat suiker toe aan de pan. Het geheel moet nu ongeveer 5 minuten sudderen, zodat de uien mooi glazig worden.

3. Om je uiensaus wat romiger te maken, voeg je een scheutje room toe.

4. breng uw saus op smaak met Worcestersaus, zout en cayennepeper en dien op.

 1. Of je nu vegetarisch bent of niet, we zijn er zeker van dat je met onze tips een geweldige jus tevoorschijn tovert. Wij hopen dat u ze met plezier uitprobeert en zijn altijd blij met feedback of foto's van uw resultaten.

Dit kan u ook interesseren

Een malse visfilet is een smakelijk, snel en licht gerecht [...]

18. Juli 2021

Padrón-pepers zijn afkomstig uit het noordwesten van Spanje [...]

17. Juli 2021

Zijn vrouw is nooit in de buurt van het fornuis geweest en vlees was vroeger zijn groente. We ontmoetten Siegfried Kröpfl voor een (virtueel) interview [...]

10. Juli 2021