Vragen?
Stel ze hier.

Veelgestelde vragen

Welke anti-aanbaklaag heeft u gekozen?

Met gecoate pannen kun je gezond en gemakkelijk koken dankzij het anti-aanbakkende effect, omdat je weinig tot geen olie/vet hoeft te gebruiken. We hebben veel tijd genomen om alle vragen te beantwoorden en samen met ons productteam hebben we zelfs de beste pannen ter wereld getest: Welke coating heeft de beste antikleefwerking? Welke heeft de minste olie of vet nodig? Hoe duurzaam is de coating?

Uiteindelijk koos het team voor een Franse coating die in alle tests het beste presteerde. Hij is natuurlijk 100% PFOA-vrij, maar ook keramisch versterkt en daardoor zeer hittebestendig. Daarom kun je de Olav pan zowel in de oven als in de vaatwasser doen.

Is uw kookgerei geschikt voor inductie?

De Olav pan is een natuurtalent voor inductie. Dit komt door de buitenste magnetische roestvrijstalen laag. Natuurlijk is de Olav pan ook geschikt voor alle andere soorten fornuizen.

Hoe kan men jullie bereiken?

We kijken er naar uit om van je te horen. Het makkelijkste bereik je ons via e-mail: hello@myolav.com. Maar je kunt ook contact met ons opnemen via de chatfunctie. Tot ziens!

Gebruik van de Olav pan

Moet ik de Olav pannen wassen voordat ik hem voor het eerst gebruik?

Al onze producten worden in een moderne en professionele wasgelegenheid gewassen.

Was je pan desondanks met warm water en milde zeep voor het eerste gebruik.

Welke instellingen voor het fornuis zijn het beste voor de Olav pan?

Als je nog nooit met koper hebt gekookt, kun je verbaasd zijn over de prestaties van het kookgerei van Olav. Door het koper vertonen de Olav pannen een optimaal resultaat, zelfs bij lage tot middelhoge temperaturen. Vanwege hun superieure eigenschappen moet u de warmte lager houden dan normaal.


Dit geldt voor het bakken, smoren, sauteren en sudderen (natuurlijk niet voor het koken).

Wat zijn dat voor bruine vlekken op mijn roestvrijstalen pan?

Oververhitting van de pan kan leiden tot verkleuring van het roestvrij staal. Er zijn speciale reinigingsmiddelen die deze vlekken verwijderen. Voedselresten veroorzaken ook verkleuring bij het opnieuw opwarmen.

Kan ik mijn hete pan afkoelen onder koud water?

Laat je Olav pan afkoelen voordat je hem onder koud water zet.

Kan ik staalwol en agressieve schoonmaakmiddelen gebruiken?

Gebruik geen staalwol of agressieve reinigingsmiddelen op Olav pannen, omdat dat de coating kan beschadigen of krassen op de ongecoate buitenoppervlakken kan veroorzaken.

Wat zijn dat voor witte vlekken en hoe kom ik ervan af?

Mineralen, zouten en kalkafzettingen kunnen leiden tot witte vlekken. Probeer ze te vermijden door uw pan na gebruik goed te drogen. Er is een goede manier om afzettingen te verwijderen: doe 80 ml water en 80 ml azijn in de pan en verwarm deze enkele minuten. Gooi daarna de vloeistof weg, spoel en droog uw Olav pan. Voilá!

Hoe kan ik corrosie voorkomen en verwijderen?

Corrosie kan optreden als je zout of gezouten water aan de Olav pan toevoegt voordat deze heet is. Om dergelijke vlekken te verwijderen, maak je de pan nat en strooi je er bakpoeder op. Spoel het daarna af en droog het goed af.

Kan ik de Olav pan in de vaatwasmachine doen?

Ja. De Olav pan is ontworpen voor dagelijks gebruik. Als je echter wat voorzichtiger wilt zijn met je Olav pan, spoel hem dan met de hand af. Voor de vaatwasmachine raden we aan om vaatwasmiddel zonder citroen- en chloortoevoegingen te gebruiken.

Kan ik mijn Olav pan op de keramische kookplaat gebruiken?

Ja. De binnenste koperen laag maakt het Olav kookgerei zelfs ideaal voor het koken op keramische kookplaten.

Wat voor soort kookgerei raadt u aan?

Om krassen in uw pannen met een anti-aanbaklaag te voorkomen, gebruik geen kookgerei van metaal. Gebruik in plaats daarvan hout, plastic of siliconen.

Bestellen

Waar kan ik Olav kookgerei kopen?

Om onze luxe pannen betaalbaar te maken, slaan we alle tussenhandelaren en retailers over. Om deze reden verkopen wij de Olav pan uitsluitend op onze website rechtstreeks aan onze klanten.

Welke betaalmethode kan ik gebruiken?

We accepteren de meeste betaalmethoden. Je kunt betalen met Paypal, Amazon Pay, Master en Visa creditcard, instant bankoverschrijving of per factuur.

Bieden jullie verzending buiten Duitsland aan?

Ja. Naast Duitsland verzenden wij onze producten ook naar Oostenrijk en Nederland.

Gratis verzending van bestellingen van 100 euro of meer.

Hoe werkt jullie retournering?

Binnen 14 dagen heb je de mogelijkheid om je bestelling aan ons te retourneren. De kosten voor de retourzending zijn voor rekening van de koper. Kijk voor het exacte adres op onze retourpagina.

Hoe kan ik een product dat beschadigd geleverd werd terugsturen?

Onze verpakking is ontworpen om bestand te zijn tegen verzending en elke eenheid is geïnspecteerd door ons kwaliteitsteam. Als je toch een beschadigd product ontvangt, dan spijt ons dat zeer. Wij dekken uiteraard alle gemaakte kosten. Neem onmiddellijk contact met ons op via retoure@myolav.com. Vul de documenten in die wij je toesturen en stuur ons een foto van het beschadigde product. Zo kunnen we uitleggen wat er mis is gegaan en uw product gratis vervangen.

Koken

Wat zijn jullie belangrijkste kooktips?

Wij geloven dat iedereen kan koken! Probeer het zelf, geniet van het proces, gebruik je zintuigen en neem het moment met je mee. Alleen, met vrienden of familie. Koken is een van de mooiste menselijke activiteiten die we (bijna) elke dag kunnen ondernemen. Als je op zoek bent naar recepten, neem dan contact met ons op via welcome@myolav.com.