We zijn 100 %.

Onafhankelijk

Om deze zelfstandigheid te beschermen hebben wij er vanaf dag één voor gekozen om invloeden van buitenaf te beperken. We hebben onze tijd en energie op de juiste manier geïnvesteerd, We zijn gestart met een klein team, een lening van de bank en ons spaargeld en groeien langzaam maar organisch door.

We houden van elk

Olav Product

Wij, Christina en Till, de oprichters van Olav, hebben in 2017 al ons spaargeld geïnvesteerd in de ontwikkeling van de visie van Olav.

We hebben 6 maanden lang ontelbare materialen onderzocht met thermische camera's. We verhuisden naar het diepste (en op een of andere manier toch betaalbare) Brooklyn (Bushwick), New York. Om hier in een kleine kamer de kans te grijpen om de Olav Koekenpan te ontwerpen. Dit hebben wij gedaan met een van de wereld's meest gerenommeerde productontwerpstudio's (Primestudio) in het kader van een pro bono-project.

Elke dag gingen we naar Manhattan om de Olav Koekenpan te ontwikkelen. Elke dag gaven voorbijgangers op 5th Avenue hun favoriete ontwerpsuggesties. Hierna volgden nog 9 maanden van ontwikkelingstests op ons 5-lagen Olav Koekenpanmateriaal. Totdat uiteindelijk alles liep zoals we hoopten.

Vandaag de dag beschikken wij over een netwerk van de beste ingenieurs, vakmensen en klanten om samen nieuwe producten te ontwikkelen.

Ons team

Zonder ons team, zou Olav niet zijn wat het is. Elk van onze kleine start-ups is onmisbaar en drukt zijn eigen stempel op elke klant of elk product.

Sarah

Project Manager
 

Jakob

Supply Chain Manager

Sandra

Creative Director

Stefan

Performance Marketing & Data Analytics

Marcel

Operations Manager

Catharina

Community Manager

Kirill

Community Manager

Wilma

Chief Financial Officer

Wij ontwikkelen elke product onafhankelijk

Elk van onze producten is door ons ontworpen en ontwikkeld. Wij werken van elke hoek tot elke lijn voordat wij oordelen dat het product in zijn geheel perfect is voor ons, voor onze klanten en voor al onze professionele chefs. Wij onderzoeken elk materiaal zelf, of het nu gaat om de 5-lagen samenstelling van de Olav pan of het staal van het Olav mes. Daarom duurt de ontwikkeling van onze producten vaak meer dan 2 jaar.

We hebben een ander concept van koken

Toen we Olav oprichtten, was één ding duidelijk voor ons. Alles wat we doen is voor jou. Voor wie anders bestaan wij? We kwamen er snel achter wat er werkelijk ontbrak. De liefde voor elke klant en elk product.