Hoe houd je groenten lang knapperig en vers

15.09.2021 I Lara, Community Manager

07.07.2021 I Olav Editorial Team

Iedereen weet het: je eet een paar dagen niet thuis en de groenten in de koelkast beginnen te bederven. Zodat je geen excuus meer hebt waarom een bezorgde pizza op je bord belandt in plaats van een groenteschotel, hebben we de beste manieren om je groenten langer vers te houden op een rijtje gezet.

De vloeistof werkt schimmel in de hand.

Een bijzonder belangrijk punt is het vermijden van vochtophoping in de koelkast. Groenten geven altijd een beetje vocht af, zodat zich snel water ophoopt in uw groentelade. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing: leg wat keukenpapier op de vloer en het zal de vloeistof absorberen. Zorg er alleen voor dat je het één keer per week ververst.

Verschillende groenten hebben verschillende behoeften.

Knapperige wortelen

Wortelen in het bijzonder zijn eeuwig houdbaar als ze goed worden bewaard. Als je ze meteen na aankoop allemaal schilt, in de lengte in reepjes snijdt en in een met water gevulde glazen pot bewaart, heb je niet alleen lange tijd verse, knapperige wortels, maar dienen ze ook perfect als snelle snack voor luie momenten: in plaats van chips gewoon wortelsticks met roomkaas of hummusdip!

 

 

Aardappelen houden van het donker

Groenten zoals aardappelen, uien en knoflook houden van vochtig en donker. Het is heel gemakkelijk en goedkoop om ze in een oude schoenendoos te bewaren. Maak gewoon een paar luchtgaatjes met een schaar of een mes.

 

 

Verse lange sla

Sla staat er ook om bekend zeer snel te bederven. In dit geval kan het nuttig zijn de stengel van de krop sla lichtjes af te snijden en hem in een kom water in de koelkast te zetten.

 

 

Bessen in een zuurbad

Bij bessen geldt de regel: zo snel mogelijk opeten! Maar een bad met azijnwater kan wonderen doen. Azijn doodt de bacteriën die schimmel veroorzaken. Het is alleen belangrijk om de bessen daarna met water te wassen, anders smaken ze naar azijn!

 


Met deze tips liggen er binnenkort geen bedorven groenten meer in de koelkast en alleen nog maar verse, knapperige etenswaren op het bord.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in

Een malse visfilet is een smakelijk, snel en licht gerecht [...]

18. Juli 2021

Padrón-pepers zijn afkomstig uit het noordwesten van Spanje [...]

17. Juli 2021

Zijn vrouw is nooit in de buurt van het fornuis geweest en vlees was vroeger zijn groente. We ontmoetten Siegfried Kröpfl voor een (virtueel) interview [...]

10. Juli 2021