Romige paddestoelen risotto

05.10.2021 I Lisa, Community Manager

07.07.2021 I Olav Editorial Team

Het seizoen van de paddestoelen is weer begonnen. De nazomer en herfst met zwoele temperaturen en prachtige, bonte kleuren nodigen uit om weer het bos in te gaan en van de natuur te genieten. Of de paddestoelen nu rechtstreeks in het bos worden geplukt of vers uit de supermarkt komen, ze zijn beslist een van de favorieten in herfstgerechten. Vandaag stellen we u graag een heerlijke paddenstoelenrisotto voor. Om ervoor te zorgen dat de nazomer met zijn warme temperaturen nog wat langer duurt, of in ieder geval dat elke hap u aan het warme seizoen doet denken, laten wij u een Italiaanse paddenstoelenrisotto zien.

Als je alle ingrediënten hebt verzameld, of misschien zelfs zelf in het bos hebt verzameld, kun je beginnen met koken. Veel plezier!

Ingrediënten voor 4 porties:

Champignon risotto:

4 sjalotten

2 eetlepels olijfolie

300 g risottorijst

200 ml witte wijn

Zout en peper.

½ l groentebouillon

400 g champignons naar keuze

2 laurierblaadjes

2 el boter

1 mespuntje nootmuskaat (geraspt)

50 g parmezaan

2 el gehakte peterselie

 

Voorbereiding

1. Pel eerst de sjalotten en snijd ze dan in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de sjalotten.

2. Voeg vervolgens de risottorijst toe en bak deze onder voortdurend roeren mee. Voeg vervolgens de droge witte wijn toe en breng het geheel aan de kook. Breng de rijst op smaak met zout en peper en voeg de laurierblaadjes toe.

3. Giet genoeg groentebouillon in de pan om alle rijst te bedekken. Laat dan ongeveer 20 minuten zachtjes koken, onder voortdurend roeren, en blijf groentebouillon toevoegen tot al het vocht in de pan zit.

4. Hak intussen de schoongemaakte champignons fijn en verhit de boter in een pan. Stoof de champignons in de boter en breng op smaak met geraspte nootmuskaat en zout.

5. Meng de afgewerkte risotto met de champignons, de geraspte Parmezaanse kaas en de gehakte peterselie en de champignonrisotto is klaar.

Voeg uw favoriete paddenstoelen toe om de risotto een individuele toets te geven.

 

U kunt verschillende soorten paddenstoelen kiezen en ze door elkaar mengen. Champignon, cantharel of kruidenzwammen. U kunt uw paddenstoelenrisotto een individuele toets geven met uw favoriete paddenstoelen.

Wij wensen u veel plezier bij het koken en hopen dat de paddenstoelenrisotto een beetje Italiaanse zomerzon op uw tafel brengt, zelfs op koude herfstdagen.

 


Eet smakelijk!

Dit kan u ook interesseren

Een malse visfilet is een smakelijk, snel en licht gerecht [...]

18. Juli 2021

Padrón-pepers zijn afkomstig uit het noordwesten van Spanje [...]

17. Juli 2021

Zijn vrouw is nooit in de buurt van het fornuis geweest en vlees was vroeger zijn groente. We ontmoetten Siegfried Kröpfl voor een (virtueel) interview [...]

10. Juli 2021