07.07.2021 I Olav Editorial Team
Zutaten:
Kruidenboter:
250 g boter
een scheut olijfolie
een beetje zout en peper
wat knoflook naar smaak
peterselie
bieslook
tijm
rozemarijn
Oregano
Voorbereiding
1. De boter moet zacht zijn, zodat deze goed met de kruiden kan worden gemengd. Het is het beste om de boter 1-2 uur van tevoren uit de koelkast te halen.
2. Nu is het tijd om de kruiden te bereiden. Verwijder eerst de steeltjes van de rozemarijn en de tijm en hak alle kruiden fijn met een scherp mes. Als u diepvrieskruiden gebruikt, kunt u deze stap overslaan.
3. Als u knoflook wilt toevoegen, kunt u die ook fijnhakken of door een knoflookpers persen.
4. Doe alle ingrediënten in een kom en roer de kruiden en knoflook door de boter. De olijfolie maakt de boter makkelijk smeerbaar. 5.
5. Verdeel de kruidenboter over vershoudfolie en wikkel hem tot een strak rolletje. Zo kunt u het ook in plakjes snijden om te eten. Natuurlijk zijn ook andere vormen mogelijk.
Als u de kruidenboter voor het serveren een paar uur in de koelkast laat rusten, komt de smaak nog intenser tot ontwikkeling.
De kruidenboter is ongeveer 3 dagen houdbaar in de koelkast.
Tot slot kunt u de kruidenboter serveren met brood of gegrilde groenten.
Bon appétit!
Dit kan je ook interesseren
18. Juli 2021
17. Juli 2021