Keuken virtuoos bij Neni

PERFORMANCE

De Israëlische restauranthouder Haya Molcho verovert Europa. Ze vertrouwt volledig op Olav's unieke kwaliteit.

Haya is geboren in Tel Aviv in 1955. Ondanks verschillende verhuizingen in de loop van haar leven, zal de verfijnde nationale keuken van haar geboorteland altijd in haar verankerd blijven. Op negenjarige leeftijd verhuisde Haya met haar ouders naar Bremen, waar zij na de middelbare school psychologie ging studeren. In 1973 ontmoette zij Samy Molcho, een publiek figuur, wetenschapper, auteur en specialist in lichaamstaal en pantomime.

In de beginjaren van hun relatie reisde het stel de hele wereld over, wat Haya de kans gaf zich onder te dompelen in verschillende eetculturen. Zij zegt dat haar ontdekkingen en ontmoetingen in Azië, Afrika en Zuid-Amerika door de jaren heen de basis hebben gelegd voor haar passie voor smaken, ingrediënten en bereidingswijzen.

Haya en Samy Molcho vestigden zich in Wenen en kregen vier kinderen.

In 2009 opende de powervrouw samen met hen haar eerste restaurant in Wenen. De naam NENI is afgeleid van de eerste letters van de namen van hun kinderen: Nuriel, Elior, Nadiv en Ilan. Bij NENI ligt de nadruk op familie. "Wij zijn een Balagan (positieve chaos) van culinaire voorkeuren," zegt de restauranthouder. Het concept van de Israëlische keuken, gecombineerd met straatvoedsel uit de hele wereld en een vleugje gastronomische verfijning, is snel een groot succes geworden. Heel Europa is verknocht geraakt aan Haya dankzij haar unieke drive.

Koken drukt joie de vivre, menselijkheid en warmte uit. Dus het was ons vanaf het begin duidelijk dat Haya en Olav het goed met elkaar zouden kunnen vinden.

"Voor mij heeft Olav de beste pannen!"

zegt Haya Molcho. Zij weet dat koken in een sterrenkeuken niet alleen draait om de vaardigheden van de chefs en de juiste ingrediënten, maar ook om hoogwaardig gereedschap. Daarom waardeert ze een pan die snel en gelijkmatig opwarmt. Uw keuze is duidelijk gericht op koper, omdat dit een optimale warmteverdeling mogelijk maakt.

Haya en Olav

Wij van Olav zijn enorm blij dat wij zijn gaan samenwerken met zo'n inspirerende persoonlijkheid als Haya Molcho. Haya en Olav houden van menselijkheid, kosmopolitisme en creatief koken.

https://neni.at

 

"Ik ben zo opgewonden over deze potten."

Haya Molcho


Ontdek meer professionele

Jens Rittmeyer

De 'meester van de sauzen' Jens Rittmeyer heeft zich volledig toegelegd op de Noordse keuken. Met Olav slaagt hij perfect in de liefdevolle en zorgvuldige bereiding van zijn artistieke gerechten.

Ontdek meer professionele

Kim Wagner

Kim Wagner stelt nieuwe normen voor de beste Duitse keuken in haar restaurant Feinheit. Met Olav's betrouwbare kookgerei, kan ze voluit op het fornuis.

Paul Ivic

Paul Ivić zet zich in voor een duurzame levensstijl en stelt nieuwe normen voor de vegetarische sterrenkeuken. Olav is aan zijn zijde op zijn reis.