Lekker eten voor

PERFORMANCE

Met zijn holistische levensstijl en zijn restaurant Guat'z Essen past Peter Fankhauser in de harmonieuze kringloop van de natuur. Hij vertrouwt op Olav's duurzame kookgereedschap.

Peter is geboren en getogen in het Zillertal. In een vorig leven als topatleet stelde hij zichzelf de vraag waar ons voedsel vandaan komt. Hier ontstond zijn passie en zijn motto: eerlijk koken. In 2013 richtte de Tiroolse in samenwerking met lokale tuiniers de vereniging Guat'z Essen op en legde de eerste permacultuurtuin in het Zillertal aan. In 2018 opende hij zijn eigen restaurant, waar speciaal gemaakte producten zorgvuldig worden omgetoverd tot verfijnde vegetarische gerechten.

Permacultuur is gebaseerd op het principe van het bestuderen en nabootsen van ecosystemen en natuurlijke cycli in de natuur. In tegenstelling tot de gebruikelijke monoculturen van onze akkers, waar slechts één soort over een grote oppervlakte wordt geteeld, groeien vele verschillende planten naast elkaar en verrijken zij elkaar door specifieke eigenschappen. Het gebruik van meststoffen en pesticiden wordt volledig vermeden. Haar motto is: de natuur weet het best wat goed is.

Peter is al 26 jaar chef-kok en banketbakker. Met een liefde voor entertainen, brengt hij het bewustzijn van natuurlijke voeding en duurzaamheid in zijn rijke huis. Meer dan 450 zaden groeien nu in zijn tuin. Vlees is vrij nutteloos, aangezien de herkomst omstreden is en zelden regionaal. Het concept van Guat'z Essen is tot dusver uniek in Oostenrijk.

Voor deze chef-kok en natuurliefhebber is het belangrijk dat zijn gerechten authentiek zijn en met liefde en geduld worden bereid. Zijn restaurant staat voor versheid, kwaliteit en duurzaamheid met een voorliefde voor de artistieke touch.

"Privé en beroepsmatig kook ik alleen met Olav producten."

Peter wil zichzelf elke week uitdagen en biedt zijn gasten elke week een nieuw menu aan. In Olav heeft hij een aanvulling gevonden op zijn duurzame en eerlijke keuken.

De Tiroolse topkok vertrouwt op het duurzame kookgereedschap van Olav. Volg Peter Fankhauser op Instagram of bezoek zijn prachtige restaurant in Tirol.

http://www.guatzessen.at

@guatzessen

 

Peter vertrouwt op Olav's duurzame kookgereedschap


Ontdek meer professionele

Haya Molcho

De Israëlische restauranthouder Haya Molcho verovert Europa. Ze vertrouwt volledig op Olav's unieke kwaliteit.

Ontdek meer professionele

Antonio Lebano

Antonio en zijn broer Vincenzo proberen de warmte en versheid van hun mediterrane keuken naar Milaan te brengen.

Paul Ivic

Paul Ivić zet zich in voor een duurzame levensstijl en stelt nieuwe normen voor de vegetarische sterrenkeuken. Olav is aan zijn zijde op zijn reis.