Sterrenchef

PERFORMANCE

Di Pinto is geboren in Napels in 1982. Zijn passie voor koken begon al op zeer jonge leeftijd. Dankzij de steun van zijn vader heeft hij zijn droom om chef-kok te worden nooit opgegeven. Als kleine jongen begon hij te werken als hulpje in de banketbakkerij Scaturchio in Napels. Daarna kwam hij terecht in de wereld van Starwood, een hotelketen waarmee hij de wereld rondreisde en ervaring opdeed in talrijke sterrenrestaurants (zoals Fiore en Conservatory in Londen), alvorens terug te keren naar Italië, eerst in Florence en vervolgens in Milaan, waar hij werkte voor Diana Majestic en Nobu.

In 2018 bekroonde de chef-kok van Pinto zijn droom door het restaurant Sine in Milaan te openen.

http://sinerestaurant.com/

 

De Olav koekenpan was een echte openbaring voor Roberto. De braadpannen zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van professionele koks, waardoor ze een onmisbaar onderdeel vormen van de keuken van een chef-kok. Olav heeft keukengerei gecreëerd met een uitstekend design, unieke kwaliteit en innovatieve technologie. Dankzij deze kenmerken zijn de pannen uiterst duurzaam en gaan ze lang mee. Roberto voelde zich onmiddellijk thuis met de Olav apparatuur. De eigenschappen van de pannen maken het voor de koks nog veiliger om te koken.

"De Olav pan was een echte openbaring, hij sprak voor zichzelf en in alle talen van de wereld."

Roberto bekende ons dat hij normaal gesproken niet met productmerken werkt, maar na het ontvangen en uitproberen van de Olav koekenpan is deze onmisbaar geworden in zijn dagelijks leven, aangezien het de enige pan is die hij wil gebruiken bij het koken: "Het product dat jullie hebben gemaakt is werkelijk uitstekend. Tot op heden, een van de beste koekenpannen waar ik ooit mee gekookt heb."

Ingrediënten voor 4 personen

Verse inktvis 600 g

Puntarelle 100 gr

4 ansjovis

15 olijven

15 ontzouten kappertjes

1 teentje knoflook

2 andijvie

8 plakjes spek

Cetara ansjovis naar smaak

Olijfolie naar smaak

Zout naar smaak

1. Maak de inktvis schoon door hem aan de lange kant open te maken en de binnenste huid te verwijderen. Spoel ze in bruisend water zodat de vis goed zuurstof krijgt. Zet de inktvis apart. Breng water aan de kook en voeg zout toe. Als het aan de kook komt, kook dan de escarole in het water gedurende 2/3 minuten. Koel de escarole af in ijswater en knijp hem goed uit. Zet de escarole apart.


2. Fruit de olie, een teentje knoflook, ansjovis, zwarte Gaeta olijven en ontzouten kappertjes. Bak goed, verwijder de knoflook en zet deze olie apart. Neem voor de escarole-saus een blender en doe daarin de koud geblancheerde escarole met de olie die vooraf op smaak is gebracht met kappertjes, ansjovis, knoflook en olijven. Voeg ijsblokjes toe en mix op maximaal vermogen. Strain. Dit is hoe je de escarole saus krijgt.


3. Neem de plakjes spek en snijd ze fijn. Leg ze te drogen tussen twee vellen bakpapier in een op 180° voorverwarmde oven gedurende 7/8 minuten. Houd de guanciale chips warm. Neem de inktvis en maak met een mes diagonale insnijdingen aan de binnenkant, zodat hij opkrult als hij wordt dichtgeschroeid.
Leg de inktvis te schroeien in de Olav pan.


4. Maak apart een salade van rauwe puntarelle, op smaak gebracht met olie en colatura di alici di Cetara. Serveer de vloeibare escarole op een bord, leg de inktvis erop en werk af met de guancialechips en de puntarelle.

 
 

Ontdek meer professionele

Vincenzo Lebano

Vincenzo heeft van zijn passie voor koken zijn beroep gemaakt. Samen met zijn broer hebben ze het beste van de mediterrane keuken naar Milaan gebracht.

Ontdek meer professionele

Antonio Lebano

Antonio en zijn broer Vincenzo proberen de warmte en versheid van hun mediterrane keuken naar Milaan te brengen.

Haya Molcho

De Israëlische restauranthouder Haya Molcho verovert Europa. Ze vertrouwt volledig op Olav's unieke kwaliteit.