Executive Chef

PERFORMANCE

Vincenzo Lebano, Executive Chef in het Excelsior Hotel Gallia, is geboren in 1987 in Campania. Zijn liefde voor de keuken van zijn geboorteland bracht hem ertoe zijn passie te verdiepen door een hotelmanagementopleiding te volgen. Tijdens zijn opleiding heeft hij belangrijke ervaringen opgedaan bij La Torre del Saracino di Gennaro Esposito, 2 Michelin-sterren in Vico Equense (NA), San Pietro in Positano (SA), 1 Michelin-ster, Chalet d'Adrien in Verbier in Zwitserland, 1 Michelin-ster, Il Piastrino in Pennabilli (RN), 1 Michelin-ster en Da Vittorio dei fratelli Cerea, 3 Michelin-sterren in Brusaporto (BG).

Vincenzo verhuisde in de zomer van 2015 naar Milaan, waar hij zich bij zijn broer Antonio ging wonen. Hun filosofie is om een ​​vleugje "mediterraan" naar Milaan te brengen, wat hun herinnert aan hun oorsprong. In elk van hun gerechten bieden de gebroeders Lebano Milanese klanten de versheid van mediterrane producten en traditionele gerechten.

"Elk type van koken wordt gemakkelijk te hanteren in Olav kookgerei."

Vincenzo heeft er altijd van gehouden gerechten te maken die een uitdaging vormen in de bereiding. Het bereiken van een goed resultaat in een complex gerecht is een bron van grote arbeidsvreugde voor een chef-kok. Dankzij Olav was alles gemakkelijker dan gewoonlijk, het koken was efficiënt en perfect: "De Olav pan is serieus en interessant, gemakkelijk voor alle soorten kookkunst, van pasta tot vis en vlees. Het is ook mooi om in de eetzaal te presenteren in het bijzijn van de eters".

Ingredienti per 4 persone:

-

----
 
 

 

Voor 4 personen

- 280 gr spaghetti

- 10 Siciliaanse rode garnalen (I maat)

- knoflook

- chilipeper

- Medium fruitige extra vergine olijfolie

- Gehakte peterselie

- Citroen houtskool (citroenschil langzaam gedroogd in oven en vervolgens gemengd)

- grof gehakt paneermeel, in de pan gebakken (met knoflook, olie, ansjovis, tijm, rozemarijn)

 

 

Voorbereiding

Rook de koppen van de rode garnalen boven de sintels, plet ze vervolgens en haal het sap door een zeef.

Kook de spaghetti in ruim gezouten water.

Fruit de knoflook, olie en chilipeper in een koekenpan en voeg het kookvocht toe.

3 minuten voor het einde van de kooktijd de pasta afgieten en in de pan gieten.

Maak de spaghetti in de pan verder gaar door het kookvocht toe te voegen.

Roer de gehakte peterselie erdoor.

Serveer de spaghetti met de gerookte koraalsaus, de citroenkool en het brood "mollicata".

Compleet met een lepel osetra kaviaar.

 


Ontdek meer professionele

Roberto di Pinto

Roberto heeft altijd gekookt sinds hij een kind was met zijn moeder. Nu, na een lange carrière en 10 jaar in Milaan, probeert hij perfecte gerechten te maken en heeft hij Olav als trouwe bondgenoot.

Ontdek meer professionele

Antonio Lebano

Antonio en zijn broer Vincenzo proberen de warmte en versheid van hun mediterrane keuken naar Milaan te brengen.

Haya Molcho

De Israëlische restauranthouder Haya Molcho verovert Europa. Ze vertrouwt volledig op Olav's unieke kwaliteit.