Duurzame topkok

PERFORMANCE

Sebastian Junge ziet zichzelf als een kok en een activist voor een milieuvriendelijke en duurzame culinaire cultuur. Olav vergezelt hem op zijn missie.

Na zijn opleiding als chef-kok in Hotel Vier Jahreszeiten in Hamburg bekleedde Sebastian verschillende functies en volgde hij talrijke stages en opleidingen. Zijn pad voerde hem onder meer langs restaurantkeukens in het verre Australië. Zijn belangstelling voor biologisch voedsel werd al snel duidelijk en hij werkte onder meer in Bioland Gut Wulksfelde en het traditionele Louis C. Jacob hotel in Hamburg, waar hij laatstelijk chef-kok was bij Kleiner Jacob. De chef heeft zijn gespecialiseerde opleidingen in een netwerk ondergebracht, zoals de eerste Slow Food Youth Academy in Duitsland, en biedt ook talrijke stages aan in biologische boerderijen, bakkerijen, zuivelfabrieken en slagerijen. Vandaag weet hij de beste producten uit de omgeving rechtstreeks van de producent te krijgen.

Uiteindelijk maakte de restauranthouder de overstap naar zelfstandig ondernemerschap, met als doel zijn ideeën en opvattingen over duurzaam koken voortdurend in praktijk te brengen. De restauranthouder realiseerde deze droom in zijn specialiteitenrestaurant Wolfsjunge in Hamburg.

Duurzaamheid en traditie

Sebastian is gehecht aan het traditionele ambacht en houdt van wat hij doet. Hij combineert traditionele kennis met het moderne idee van koken op een hulpbron-vriendelijke manier. Een goede kennis van de landbouw, de regionale kringlopen en de productieprocessen in de levensmiddelenhandel liggen aan de basis van zijn ambitieuze keuken.

Sebastian en Olav

Met de duurzame producten van Olav voelt Sebastian Junge zich ook gesteund in zijn activisme. Dankzij de duurzaamheid van onze producten en onze service voor het coaten van kookgerei, staan wij voor een hoogwaardige en grondstofbesparende productie van keukengerei die voldoet aan de behoeften van professionals.

Samen staan Sebastian en Olav voor excellent koken en duurzaamheid.

www.wolfs-junge.de/ 

"Ik ben dolblij met Olav. Zeer goede bak- en braadresultaten."

Sebastian Junge


Ontdek meer professionele

Jens Rittmeyer

De 'meester van de sauzen' Jens Rittmeyer heeft zich volledig toegelegd op de Noordse keuken. Met Olav slaagt hij perfect in de liefdevolle en zorgvuldige bereiding van zijn artistieke gerechten.

Ontdek meer professionele

Paul Ivic

Paul Ivić zet zich in voor een duurzame levensstijl en stelt nieuwe normen voor de vegetarische sterrenkeuken. Olav is aan zijn zijde op zijn reis.

Haya Molcho

De Israëlische restauranthouder Haya Molcho verovert Europa. Ze vertrouwt volledig op Olav's unieke kwaliteit.