Sergi Palacin, chef-eigenaar van The Alchemix Gastro-Cocktail Bar, ontdekte zijn passie voor koken al op zeer jonge leeftijd. Zijn belangrijkste culinaire doel was om verschillende culturen in één gerecht te kunnen laten samensmelten. Hij bereikte dit doel door samen met zijn huidige partner, die hij in Bangkok ontmoette, The Alchemix te openen in Barcelona, waar typisch Aziatische smaken worden vermengd met mediterrane. Zo ontstaan unieke gerechten in een sfeer die als gastvrij en tegelijk mysterieus kan worden omschreven.

Sergi is van nature een schepper, gepassioneerd door culturen, smaken en tradities. De nuances en ingrediënten die zijn gerechten vergezellen, geven een unieke ervaring aan al zijn eters. Hij gaat op zoek naar de perfecte ingrediënten in verschillende culturen en naar de juiste hulpmiddelen om elk gerecht te ontwikkelen. Dit is waar de producten van Olav zijn eerste keuze worden, omdat ze hem tijdens het koken helpen de tijd te optimaliseren en de precieze bereidingsprocessen uit te voeren.

Dankzij de koperen kern van Olav heeft Sergi een perfect, efficiënt en nauwkeurig kookresultaat bereikt.

"De pannen van Olav zijn zeer efficiënte pannen die de warmte gelijkmatig en optimaal verdelen, waardoor we efficiënter kunnen werken in de keuken." - Sergi Palacin

"Dankzij de koperen kern is de warmteverdeling in Olav pannen spectaculair."

- Sergi Palacin op Olav.

De Alchemix verenigt werelden en voorstellen. Samen slagen ze erin oosterse technieken te combineren met een mix van gerechten en cocktails met de beste producten uit het Middellandse Zeegebied en Azië. Olav is hun rechterhand geweest om de tijd te optimaliseren zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de voorbereiding of de perfectie van elke snede.

Ingredienti per 4 persone:

-

----
 
 

Ontdek meer professionele

Roberto di Pinto

Roberto heeft altijd gekookt sinds hij een kind was met zijn moeder. Nu, na een lange carrière en 10 jaar in Milaan, probeert hij perfecte gerechten te maken en heeft hij Olav als trouwe bondgenoot.

Ontdek meer professionele

Antonio Lebano

Antonio en zijn broer Vincenzo proberen de warmte en versheid van hun mediterrane keuken naar Milaan te brengen.

Haya Molcho

De Israëlische restauranthouder Haya Molcho verovert Europa. Ze vertrouwt volledig op Olav's unieke kwaliteit.